El projecte La cuina del món té els seus orígens en un curs de català. La majoria dels alumnes eren nouvinguts i van decidir acostar els veïns del Poble-sec les receptes típiques del seus països de naixement a través d’una mostra gastronòmica.  Això va ser fa 15 anys i durant aquest temps la iniciativa ha anat evolucionant.

Enguany, hi participen una quinzena de persones procedents de països com Mèxic, el Brasil, la República Dominicana, Grècia, Itàlia, Algèria o Espanya. La majoria són novells en el món de la cuina i veuen en aquest curs una oportunitat per “ampliar els coneixements i aprendre receptes d’altres països”, assegura Ana Bozzano. Per aconseguir-ho, durant els darrers sis mesos han après receptes típiques catalanes però també dels seus països d’origen acompanyats dels professionals d’Eat Street.

El projecte està gestionat per la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec, que en aquesta edició ha volgut potenciar molt més la formació teòrica i pràctica dels participants per tal d’ajudar-los a buscar una sortida laboral en el món dels fogons. Aquesta, però, no és l’única novetat: enguany els participants també han fet excursions a mercats o escoles amb l’objectiu d’ensenyar-los les diferents sortides laborals que els ofereix l’ofici de cuiner.

Per tancar aquesta edició, el proper 1 d’abril participaran en les jornades gastronòmiques que s’han organitzat als jardins de les Tres Xemeneies. Allà, el veïnat del Poble-sec podrà fer un tast de tot un seguit de receptes que els participants del projecte han preparat per a l’ocasió.