El Blog dels del Morro Fi va néixer el novembre de 2007 al bar Gelida, tot just a un carrer d’on fa tres setmanes va aixecar la persiana el nou bar Morro Fi. Els creadors del blog i del bar són el dissenyador Marcel Fernández, el creador de joies, Marc Monzó i el pintor Guillermo Pfaff. Tot i la condició d’artistes innovadors, el tipus de bar que reivindiquen i que ara gestionen no és precisament modern ni de disseny. Encara menys exclusiu. Tot al contrari: la seva “declaració de principis” admet que els agrada estar a llocs de tot tipus, però volen frenar la recessió dels bars i restaurants de tota la vida, amb cambrers que tenen ofici i menjars d’origen i qualitat garantits.

Fins ara han trobat una cinquantena d’establiments aptes per a clients “de morro fi”. Cada nova troballa la ressenyen, amb tot luxe de detalls, al blog. També pots cercar els bars recomanats sobre un mapa, per trobar el més proper a casa o el lloc on et trobes.

Fa un any ja els vam entrevistar a BTVNOTÍCIES. Però si vols conèixer personalment els creadors del “concepte Morro Fi”, ara els trobaràs al bar que han obert al seu barri, la Nova Esquerra de l’Eixample. És un local petit amb terrassa, que respecta fidelment els principis del morro fi abans esmentats. Obren només al vespre, de 18 a 23 h, com per anar-hi a prendre unes cerveses després de la feina. I dissabtes al matí, per fer-hi el vermut. És clar que, d’entrada, no pretenen explotar el negoci al màxim. I és que encara els haurà de quedar temps lliure per seguir descobrint els altres bars autèntics que hi ha a la ciutat.

Cada dia, dins el programa ‘Connexió Barcelona’, et mostrem un blog, producte o servei web d’interès per a la gent de Barcelona. Per llegir una altra d’aquestes ressenyes, fes clic aquí.