Manuel Armayones

és director del màster universitari de Psicologia 2.0 i mHealth (psicologia, salut i qualitat de vida) de la UOC. També és expert en psicologia 2.0 i en els aspectes psicològics de la incorporació dels dispositius mòbils a la cura de la salut.

Armayones alerta que durant el període estival, la majoria de professionals atura en sec la seva activitat diària, frenètica en molts casos. I que això “pot provocar més estrès i ansietat”. Segons ell, el que s’ha de fer és anar reduint el ritme gradualment. Per tal de tenir un bon descans i no emmalaltir per l’excés de feina dels dies previs a les vacances, Armayones fa algunes recomanacions. Una és dedicar una estona, a l’inici de tot, a comprovar que no es va deixar cap tema pendent.

Afegeix que cal informar els contactes laborals que s’estarà desconnectat uns dies, per així “dissuadir” demandes no urgents. I creu també que s’ha de reconfigurar la visualització de les aplicacions del mòbil i la tauleta, suprimint de la pantalla principal les relacionades amb la feina. L’expert diu, a més, que es pot aprofitar per fer neteja i alliberar la memòria digital dels aparells electrònics.

Per altra banda, Armayones afirma que durant les vacances “no cal defugir totes les eines tecnològiques”, però sí aprofitar per fer-les servir només quan aportin efectes positius.