Han fet falta sis anys d'obres per veure finalment com ha quedat el templet de la torre del doctor Andreu, un dels edificis modernistes més emblemàtics de Barcelona. Uns treballs que va iniciar el grup Núñez i Navarro quan va adquirir l'edifici, conegut popularment com la Rotonda, l'any 1999, per fer-hi oficines. Avui també s'ha retirat la lona de les obres i s'ha pogut veure la façana, que segons el constructor conserva tots els elements modernistes de l'immoble. Es calcula que al setembre la Rotonda ja estarà enllestida del tot i es farà un dia de portes obertes per als veïns del barri. La Plataforma Salvem la Rotonda encara està pendent del recurs que van presentar als jutjats per impugnar la llicència d'obres. Saben que ara mateix hi ha poca cosa a fer però almenys volen que es reconegui que els treballs que s'han fet a l'interior de la Rotonda, amb la construcció del nou edifici consagrat a les oficines, no han estat gens respectuosos amb el patrimoni modernista de la ciutat.

La Rotonda va ser adquirida pel grup Núñez i Navarro l’any 1999 i el 2010 van començar les obres de rehabilitació de l’edifici, projectat l’any 1906 per l’arquitecte Casamitjana. Durant sis anys aquesta joia del modernisme barceloní ha estat coberta per una lona que aquest dijous s’ha descorregut definitivament. Ara es pot contemplar, en tot el seu esplendor la façana i el templet que es troba al capdamunt i que ha estat totalment restaurat. S’espera que al setembre les obres estiguin enllestides del tot i es preveu també fer una jornada de portes obertes per els veïns del barri. També està previst il·luminar la façana a la nit. El grup constructor a destinat 70 milions d’euros en la recuperació.

Qui no està d’acord en com s’han fet aquestes obres és l’associació Salvem la Rotonda. Ja fa temps que van impugnar el pla de millora de l’edifici i la llicència d’obres. Diuen que si bé la façana s’ha conservat, a l’interior d’illa de l’edifici s’han destruït molts elements arquitectònics originals, per tal d’erigir l’edifici d’oficines actual, que es troba just darrere de la façana modernista i la construcció del pàrquing de cinc plantes que es troba al soterrani de La Rotonda. Des de l’associació, saben que ara mateix hi ha poca cosa a fer però esperen, que quan el jutge els doni la raó, es demostri que la constructora ha actuat de manera negligent en les obres de l’edifici. Esperen també que això serveixi d’exemple a l’Ajuntament per començar a establir alguns límits en les llicències d’obres que s’atorguin a edificis patrimonials.