El Centre de Vida Comunitària de la Trinitat Vella, un edifici municipal integral que aglutina diferents serveis socials, està tancat des de finals de gener per la temença que es tracti d’un edifici malalt. Tres treballadores han patit irritacions i, per això, l’Ajuntament de Barcelona s’ha vist obligat a abaixar la persiana d’aquest equipament del districte de Sant Andreu.

Tot i que prèviament el centre ja havia tancat uns dies en aparèixer els primers símptomes, les afectades es van reincorporar a la feina. Va ser a finals de gener quan finalment es va optar per mantenir-lo tancat de manera indefinida. L’Ajuntament de Barcelona ho ha fet de manera preventiva fins a determinar-ne les causes i prendre les mesures necessàries.

Fotografia de la inauguració de l’equipament el març del 2022

En el darrer consell de barri de la Trinitat Vella celebrat el dijous 23 de febrer la regidora de Sant Andreu, Lucía Martín, ha assegurat que s’està treballant tècnicament en el tema per obrir-lo al més aviat possible.  

Alguns serveis s’han traslladat a altres equipaments del barri 

Tot i que l’edifici hagi tancat, els treballadors fan assistència telefònica i moltes de les activitats del Centre de Vida Comunitària s’han reubicat en diferents equipaments del barri. El Centre Cívic de la Trinitat Vella, per exemple, ha assumit els Serveis Socials de la Franja Besòs, la dinamització juvenil o l’atenció psicològica per a joves Konsulta’m.   

L’edifici de la Trinitat Vella no té ni un any

El Centre de Vida Comunitària va obrir el març del 2022, amb cert retard, i té 2.000 metres quadrats distribuïts en quatre plantes de 500 metres quadrats aproximadament. En conjunt està previst que hi hagi més de 30 professionals treballant a l’equipament.  

Una de les peculiaritats de l’edifici és que es va fer altament sostenible. Els arquitectes del projecte, Haz Arquitectura, van assegurar que era un edifici zero, és a dir, no contaminant i construït amb materials sostenibles.