uci hospital clínic passadissos i recepció

L’Hospital Clínic i l’Hospital Vall d’Hebron de Barcelona han aconseguit situar-se en el “top 100” del rànquing World’s Best Hospitals 2022, que un any més ha elaborat la revista ‘Newsweek’. Concretament, l’Hospital Clínic està en la posició número 63 i, de fet, està considerat com el millor de tot l’estat, ja que és el primer centre espanyol de la llista. Una mica més avall, al número 81, hi apareix l’Hospital Vall d’Hebron. El rànquing inclou un total de 250 centres hospitalaris de tot el món, entre els quals també hi ha l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau.

Respecte al 2021, però, el Clínic ha baixat algunes posicions —ja que es va situar en el número 38— i, en canvi, el Vall d’Hebron ha millorat, perquè ara fa un any va ser el número 99.

Vuit hospitals de l’estat

És la quarta vegada que s’elabora aquesta llista i s’hi inclouen vuit centres hospitalaris espanyols. A més dels tres de Barcelona, hi ha, per exemple, l’Hospital Ramón y Cajal de Madrid, el Virgen del Rocío de Sevilla o l’Hospital Universitari i Politècnic la Fe, de València. En total, al rànquing hi ha representants 21 països. Els Estats Units es troba al capdamunt del llistat, amb 33 hospitals. El segueix Alemanya, amb 14 centres; Itàlia i França, amb 10 cadascun, i Corea del Sud, amb vuit centres a la llista dels millors.

Els responsables de la revista ‘Newsweek’ afirmen que per elaborar la llista s’han tingut en compte diversos paràmetres, com per exemple la capacitat dels centres per seguir oferint atenció als pacients i continuar amb la investigació mèdica, malgrat la pandèmia de la covid-19.

Afirmen que l’objectiu de l’estudi és “proporcionar la millor comparació entre centres hospitalaris” i, sobretot, que la guia serveixi per als pacients i les famílies que busquen “la millor atenció”.