Un dispositiu conjunt de Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra ha desmantellat dos punts de venda de drogues a Sant Andreu i Nou Barris. Aquest dijous al matí s’han fet dues entrades a dos domicilis ubicats als carrers de Miguel Hernández i de Felip II, i l’operació s’ha tancat amb dos detinguts per un delicte contra la salut pública.

Cocaïna, substàncies de tall i estris per a la confecció de les dosis

Durant la intervenció, la policia ha decomissat uns 700 grams de cocaïna i una quantitat similar (648 grams) de substàncies de tall. Els agents també hi van trobar material per a la confecció de les monodosis com diverses bàscules, retalls, filferro, una navalla i 1.669 euros en efectiu.

Mossos i Guàrdia Urbana han escorcollat els dos pisos que funcionaven com a punts de venda de droga

Queixes veïnals

La investigació va començar arran de les queixes veïnals que van detectar en aquests dos domicilis moviments de persones i conductes que apuntaven al tràfic de substàncies estupefaents. Els veïns patien molèsties, inseguretat i la degradació de l’entorn com a conseqüència d’aquesta activitat.

Per aquest motiu, la policia va obrir una investigació conjunta de les dues policies que va certificar l’existència d’un punt neuràlgic de distribució que feia entregues a petita escala de forma directa i també a altres domicilis de l’entorn, a on posteriorment també es feia la distribució en petites dosis al detall.

A partir d’aquí, el Jutjat d’Instrucció número 32 de Barcelona va autoritzar les dues entrades als dos habitatges.