(ACN) La portaveu del govern, Patrícia Plaja, ha admès “preocupació” pel repunt de les dades sobre la pandèmia de la covid. Tot i això, ha descartat aplicar noves mesures de restricció, almenys de moment. Plaja ho ha explicat durant la roda de premsa d’aquest dijous al migdia a Palau, posterior al Consell Executiu extraordinari que ha aprovat la llei d’acompanyament dels pressupostos de la Generalitat per al 2022.

La portaveu ha aprofitat per demanar a la ciutadania que sigui “conscient” que encara no s’ha superat la pandèmia de la covid. Subratlla que l’executiu monitoritza les dades “dia a dia”, i que en fa un “seguiment acurat”. La situació ens preocupa, les dades no segueixen una tendència positiva”, ha insistit.

Almirante, a favor del certificat a la restauració i la cultura

El cap de Malalties Infeccioses de l’Hospital Vall d’Hebron, Benito Almirante, tampoc no creu necessari aplicar restriccions amb les xifres actuals de positius i els vacunats que hi ha amb pauta completa, un 75 %. Tot i això, sí que es mostra partidari de demanar el certificat per accedir a interiors com els restaurants i la cultura, que ara ja funcionen amb el 100 % dels aforaments i sense distància.

Augmenten lleugerament els positius per covid

Des de fa tres setmanes el nombre de positius per covid augmenta lleument. Amb dades consolidades, Salut va notificar 2.910 casos nous la primera setmana de novembre, un 25 % més que l’anterior. Tot i aquest increment, els crítics a les UCI es mantenen per sota dels 90 pacients. Les hospitalitzacions segueixen la mateixa línia en una mitjana de 330 ingressats.