Més de 160 infants d’entre 7 i 14 anys han estrenat aquest mes de juliol un nou casal d’estiu que combina l’esport tradicional amb els e-esports i els videojocs. Una opció de lleure diferent que s’ha fet al BIG C (Barcelona International Gaming Centre) amb activitats innovadores, com una bici estàtica amb pantalla immersiva on els participants poden pedalar amb força a l’etapa que vulguin del Tour de França.

Combinació d’activitat física i videojocs

Els jocs són múltiples i variats en aquesta àmplia nau del Poblenou. Un grup d’infants depuren la tècnica futbolística en un joc creat amb l’ajuda de l’exfutbolista blaugrana Ronaldinho. Una manera lúdica d’incentivar l’activitat física en un entorn motivador, com destaca el responsable del BIG C (Barcelona International Gaming Centre), Jean Sebastien Ventura. “Competeixen entre ells d’una manera sana, el videojoc els motiva i tenen ganes de fer esport”, destaca.

Usem el videojoc per motivar-los que facin esport, socialitzin i s’eduquin, barregem els tres aspectes”
Jean Ventura cofundador del BIG C (Barcelona International Gaming Center)

Després d’un parell d’hores centrades en l’exercici físic, amb diversos jocs d’entrenament que combinen l’activitat amb la pantalla arriba un dels plats forts del casal, l’espai destinat al videojoc tradicional. Els infants poden jugar en línia supervisats en tot moment pels monitors. Tot i jugar connectats competeixen només entre ells i reben consells sobre com jugar a internet amb seguretat.

Diversificar i ampliar l’oferta de casals d’estiu

Una oferta combinada d’e-sports i món virtual que s’estrena a Barcelona dins l’oferta de més de 250 activitats d’estiu i que va molt més enllà del casal tradicional. “Volíem pluralitzar i ampliar el catàleg d’activitats a Barcelona, per obrir-lo a nous àmbits”, assenyala el regidor d’Infància i Joventut, Joan Ramon Riera, que destaca que espera que en els propers anys es puguin oferir a Barcelona “més casals de ‘gaming’ i diversificar més l’oferta”.

nens jugant a casal videojocs
El casal combina l’activitat física amb joc interactiu, com aquest de geografia mundial

Èxit de participació i balanç positiu

La satisfacció dels participants és evident. “Ho recomanaria a tots els meus amics, l’any que ve vull repetir”, diu l’Unai, mentre s’eixuga la suor del front després d’entrenar-se. La majoria d’estudiants són masculins, però hi ha una noia, l’Ariadna, que destaca que li “encanta la temàtica dels videojocs, que no és fàcil de trobar”. Explica que no volia fer un casal “només d’esports” i que va trobar aquesta opció buscant-la a Google.