Des de mitjans de febrer, betevé està treballant amb entitats i testimonis que viuen de prop l’autisme. Per això es va crear el web especial autisme.beteve.cat, en què es recullen històries de famílies, persones i iniciatives per visibilitzar el col·lectiu i donar a conèixer el TEA. Com el cas del Carlitos, un nen amb autisme que va a una escola inclusiva amb companys que aprenen dels seus valors.

betevé estrena ‘Sentir’

El web sobre el TEA s’ha anat farcint de continguts fins aquest dilluns 2 d’abril, Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme, quan betevé té preparada una programació especial.

  • 18.30 h – ‘Terrícoles’: en aquest espai de conversa, Lluís Reales entrevistarà la doctora Amaia Hervàs, psiquiatra infantil i experta en autisme.
  • 20.30 h – ‘Dewatts’: el programa aprofundirà en aquest trastorn que, segons l’Organització Mundial de la Salut, afecta una de cada 160 persones.
  • 21 h – documental ‘Sentir’: s’estrena per la televisió i pel canal de YouTube aquest relat en primera persona i sense intermediaris al voltant de quatre testimonis de persones amb Asperger. ‘Sentir’ mostra la part més sensorial del Xavi (15 anys), la Rosa (29 anys), la Sibil·la (30 anys) i el Ramon (66 anys).
  • 21.30 h – debat del dia mundial de l’autisme: un cop acabat el documental, la periodista Olga Valencia moderarà un debat especial per aprofundir en el TEA. Hi participaran tres experts i un testimoni.
  • 22.30 h – documental ‘Maria i jo’: betevé també emetrà aquesta mena de diari personal del dibuixant Miguel Gallardo en què relata com és el dia a dia amb la seva filla amb autisme.
  • 3 d’abril (20.45 h) – ‘Bàsics’: l’espai conduït per Eva Arderius se centrarà en continguts sobre l’autisme i parlarà amb l’entitat Aprenem, que treballa per la inclusió de persones amb TEA.