Un miler de persones s’han reunit aquest dilluns a la plaça d’Orfila del barri de Sant Andreu per celebrar el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat. Han representat una flaixmob de ‘Caminem lluny’, cançó del grup de fusió musical Doctor Prats. Diverses persones amb discapacitat han ballat i cantat aquest tema d’èxit.

La tinenta d’alcalde de Drets Socials i regidora de Sant Andreu, Laia Ortiz, ha agraït la participació de sis escoles i una dotzena d’entitats que han participat de la festa sota el lema “Sumem capacitats, sumem diversitats”. Ortiz ha assegurat que totes les persones s’han de reconèixer com “diverses i capaces”. La regidora ha sentenciat: “Us agraeixo que hàgiu treballat en aquesta flaixmob. Aconseguiu que aquest sigui un dia preciós”.

Aquesta és la quarta edició en què s’organitza una representació musical d’aquestes característiques per commemorar un dia que vol recordar aquest col·lectiu. L’any passat es va reivindicar la igualtat cap a aquestes persones i es va demanar que se’ls respectin els drets universals.

Les persones amb discapacitat, al capdavant dels quioscos

Coincidint amb aquest dia s’ha presentat un projecte pilot perquè persones amb discapacitat s’encarreguin de donar vida a 10 quioscos que actualment estan en desús. Per fer possible la iniciativa es farà una cooperativa. Els quioscos oferiran la premsa tradicional i altres serveis que podrien ser un punt d’intercanvi de llibres, connexió wifi i recàrrega elèctrica de mòbils, entre d’altres. Una altre projecte que s’ha fet públic durant aquesta jornada ha estat un llibre d’històries de persones anònimes i d’altres de reconegudes que els uneix la discapacitat.