El Departament de Sanitat i d’Anatomia Animals de la Facultat de Veterinària de la UAB té previst començar la prova a finals d’aquest any amb la captura d’un centenar d’exemplars a la zona urbana i periurbana de Terrassa, Sant Cugat del Vallès, Matadepera i Vacarisses.

A tots els senglars se’ls aplicarà una vacuna que n’impedirà la reproducció i, alhora, reduirà la producció d’hormones. Els veterinaris creuen que alhora que els impedirà criar, també influirà en la seva activitat i s’espera que baixi el nombre d’incursions a les zones urbanitzades.

El principal objectiu de la prova pilot és verificar l’efectivitat de la vacuna, que ha obtingut bons resultats amb cérvols de cua blanca als Estats Units, senglars en captivitat al Regne Unit i gossos salvatges a Mèxic.

El Col·legi d’Advocats catalans ha subscrit l’acord per “donar suport institucional” a una iniciativa que podria ser “més efectiva” i “més ètica”. Si tot va com està previst, la iniciativa podria aplicar-se també als senglars de Collserola, que visiten sovint els barris que hi limiten.