El tuitaire Roger Rué va demanar a la FOIA que comprovés si realment existia un document de la CIA que alertés d’un possible atemptat a Barcelona dos mesos abans que es produís, tal com va publicar ‘El Periódico’. La resposta de  l’Oficina de la Direcció Nacional d’Intel·ligència (ODNI) li va arribar aquest dimecres i nega categòricament l’existència d’aquesta comunicació. El text diu que després d’una investigació dels arxius i les bases de dades, el govern nord-americà ha estat “incapaç de trobar cap document que es pugui relacionar amb la vostra demanda”.

El cònsol dels Estats Units a Barcelona, Marcos Mandojana, també s’ha pronunciat en aquest sentit. En una entrevista al programa ‘Terrícoles’ de betevé, ha explicat que “no teníem cap informació específica sobre l’atemptat que va passar a la Rambla”.

 

Quan ‘El Periódico’ va publicar la informació sobre la suposada alerta de la CIA als Mossos del risc d’un atemptat terrorista a Barcelona, aquest tuitaire va demanar a la premsa que corroboressin la informació que signava el mateix director del director del diari, Enric Hernández. Des d’un primer moment, tant els Mossos com el conseller d’Interior, Joaquim Forn, van negar la veracitat d’aquesta notícia.  Forn va explicar que els Mossos van avaluar un suposat avís sobre la preparació d’un atac a la Rambla, que no venia de la CIA, i van determinar que “tenia molt poca credibilitat”.