Quan faltaven 10 minuts per a la una de la matinada, una vintena de treballadors del departament, que hi eren des del matí, han abandonat finalment l’edifici. Han estat rebuts amb aplaudiments entre manifestants i representants de les entitats sobiranistes, com el president de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jordi Sànchez.

Quan passaven pocs minuts de les tres de la matinada, ha sortit un primer grup d’agents de la Guàrdia Civil, vestits de paisà i escortats per Mossos d’Esquadra, de la seu del Departament d’Economia. Han sortit enmig de crits del centenar de manifestants que han esperat, asseguts a terra, fins a aquesta hora a la rambla de Catalunya.

S’han viscut alguns moments de tensió, quan els Mossos han intervingut per apartar els manifestants per poder establir un cordó de seguretat. Hi ha hagut llançament d’objectes per part d’algunes de persones concentrades i cops de porra per part dels agents de la policia. Segons el SEM, al llarg de tota la jornada han atès 19 persones per marejos, desmais i contusions. Han fet 6 trasllats en ambulància.

Malgrat que el nombre de concentrats s’ha reduït notablement -a quarts de sis de la matinada només hi quedaven una vintena de persones- els agents de la Guàrdia Civil no han abandonat la seu de la rambla de Catalunya. En un primer moment han sortit per comprovar l’estat dels vehicles policials que hi havia aparcats a l’exterior de les dependències de la Generalitat, que han acabat totalment inutilitzats amb vidres trencats, rodes punxades, i l’exterior ple d’adhdesius.

Més tard, la grua municipal ha procedit a retirar els vehicles policials de la via. Finalment, quan faltava poc perquè fes 24 hores de l’entrada a la seu de la Generalitat, la resta d’agents de la Guàrdia Civil -una quinzena- han marxat de la seu custodiats pels Mossos d’Esquadra.