incendi quadre elèctric

Els Mossos d’Esquadra han aconseguit detenir un home que, segons la policia, hauria provocat nou incendis en quadres de llum d’edificis i pisos de Barcelona. L’arrestat, amb antecedents per fets semblants, provocava els focs amb pastilles acceleradores per cremar la xarxa elèctrica de l’immoble i deixar el veïnat sense llum ni ascensor. En alguns casos, els incendis van provocar risc per a les persones. El detingut va quedar en llibertat després de passar a disposició judicial.

La investigació policial va començar el mes de maig, quan es va produir un incendi al quadre de llums d’una finca d’Horta. El foc va obligar els bombers a confinar els veïns per garantir la seva seguretat. A partir d’aleshores, es van repetir successos molt similars en altres punts de Barcelona, sobretot al districte d’Horta-Guinardó, a Gràcia a Sarrià – Sant Gervasi. Això va fer sospitar a la policia que al darrere hi havia la mateixa persona.

Quatre ferits lleus per un incendi en un edifici d’habitatges de la Vila de Gràcia
El foc es va originar aquest dijous a la tarda i, segons els Bombers, va començar als comptadors del bloc de pisos

Les càmeres de videovigilància, clau

El 28 de setembre és l’últim dia clau en el cas. Aleshores, van produir-se dos petits incendis en dos edificis que es trobaven a molt poca distància l’un de l’altre. Les càmeres de videovigilància van permetre als agents identificar el presumpte autor dels fets, tot arrestant-lo aquest mateix dia, quan accedia al seu domicili. Es tracta d’un home de 36 anys a qui se l’acusa de cometre 11 delictes: nou delictes d’incendi i dos de danys.

Amb les seves accions, l’home cremava la xarxa elèctrica i així deixava a les fosques la comunitat de veïns i bloquejava tant els ascensors com l’enllumenat de la finca per evitar el trànsit per les instal·lacions amb seguretat i dificultar la feina del servei d’emergències.

Detingut un home per agredir la dona enmig del carrer a Navas davant dels seus fills
Un ciutadà va donar l’avís a la Guàrdia Urbana, que es va personar al lloc dels fets i va detenir l’agressor

Un home amb antecedents per fets similars

Segons la policia, l’arrestat té antecedents policials i judicials per fets similars. El 2011 ja va ser detingut per diversos incendis intencionats i va ser condemnat a una pena de cinc anys de presó per intentar cremar un pis amb persones que dormien al seu interior.