Tots els arrestats -quatre homes i una dona- són de nacionalitat espanyola, d’edats compreses entre els 36 i 43 anys, i veïns de Santa Coloma de Gramenet. Des de finals de juny es dedicaven a robar en domicilis -més d’una trentena- que no disposaven d’alarma, i tractaven sempre d’assegurar-se que no hi hagués ningú dins. Actuaven de dia i vestits amb roba de pintor per no aixecar sospites, o bé es feien passar per tècnics municipals. Sovint també establien converses amb veïns del barri per aparentar normalitat. De les cases on entraven en deixaven poca cosa: s’enduien televisors, equips de música, ordinadors, joies, telèfons mòbils i diners. I si trobaven les claus d’un vehicle de gamma alta, les provaven en cotxes estacionats al carrer o accedien directament al pàrquing i el buscaven.

La investigació es va iniciar arran d’unes denúncies a la Roca del Vallès, però va acabar abastant moltes altres localitats: Igualada, Sant Pol de Mar, Arenys de Munt, Sant Quirze del Vallès, Cerdanyola, Montgat, Martorelles, Santa Agnès de Malanyanes, Montcada i Reixac, Figueres, Barcelona i Santa Coloma. És en aquesta darrera població on es va poder esbrinar que hi vivien el cap de l’organització i la resta de membres. La captura del líder no va ser fàcil, perquè l’home va tractar d’escapar pel pati interior. Després de travessar tres pisos va arribar al carrer. Anava només en calçotets, motiu pel qual es va refugiar de nou en un habitatge, on va ser finalment arrestat.

En els escorcolls efectuats, s’ha recuperat un total de cinc turismes de luxe, 6.000 € en efectiu, una pistola simulada, passamuntanyes i disfresses per cometre els robatoris. S’ha intervingut, a més, 600 objectes robats. Tres dels detinguts han ingressat a la presó i dos han quedat en llibertat amb càrrecs.