(ACN/Redacció) Els Mossos d’Esquadra han detingut l’aspirant a agent de la Guàrdia Urbana acusat de fer tocaments a tres companyes, segons ha avançat ‘La Vanguardia’ i han confirmat a l’ACN fonts coneixedores dels fets. En saber els fets l’aspirant ja havia estat expulsat cautelarment de l’Escola de Policia de Catalunya. Ara, però, les tres víctimes han decidit presentar denúncia contra l’excompany de promoció i agents de la Divisió d’Afers Interns dels Mossos han detingut l’individu divendres a la tarda. L’home ha passat la nit a comissaria en espera de passar a disposició del jutge.

Tocaments a les classes de defensa personal

Els fets haurien tingut lloc durant les classes de defensa personal que els futurs membres dels cossos policials duen a terme al centre. L’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC) va encetar la investigació interna després que la setmana passada una alumna comuniqués a un dels seus instructors que un dels companys li havia tocat les parts íntimes durant una sessió de defensa personal. Durant el procés van aparèixer dues víctimes més que també van confirmar haver rebut tocaments d’aquest individu. Van indicar que l’alumne sobrepassava els límits del contacte físic en aquestes sessions.

L’aspirant suspès va aprovar l’última ronda d’oposicions que va convocar l’Ajuntament de Barcelona per ocupar una de les 150 places d’agent de la Guàrdia Urbana. El cos policial ha ofert tota la seva col·laboració amb la investigació.

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha dit que el comportament de l’aspirant és “absolutament inacceptable” i que per això el Departament ha estat “absolutament taxatiu”. “És un comportament incompatible amb l’Escola de Policia i la feina que aspirava a tenir”, ha afirmat.

Un altre cas d’abusos l’abril del 2022

Precisament fa un any, l’abril del 2022, els Mossos d’Esquadra van detenir un altre aspirant de la Guàrdia Urbana de Barcelona per presumptament haver abusat sexualment de quatre companyes d’estudis. L’home hauria comès les agressions en un local de Sabadell en una festa de la promoció per haver superat la meitat dels estudis i va ser expulsat de l’ISPC.