El mètode d’actuació era el següent: les víctimes, turistes de procedència del Nord d’Europa en la majoria de casos, feien servir les targetes bancàries a les màquines expenedores del metro per comprar un títol de transport. Els autors es mantenien molt propers als turistes i aprofitaven aquest fet per observar el codi secret en el moment en què la víctima el clicava al teclat. Un cop les víctimes havien comprat el seu bitllet i el validaven, els lladres en feien un seguiment discret fins a trobar el moment per sostreure’ls la cartera on havien vist que desaven la targeta de crèdit.

L’home i la dona feien tot el possible per passar desapercebuts i ocultaven els seus moviments amb l’ajuda d’un mocador que tapava la sostracció de la cartera o moneder.

Una vegada robades les targetes, ràpidament, abans que la víctima pogués fer gestions de cancel·lació, extreien diners en efectiu al caixer automàtic fent servir el número secret. Tot i que la quantitat obtinguda durant el furt de la cartera no era gaire important, sí que ho eren els diners obtinguts amb la targeta, els quals oscil·laven entre 2.000 i els 3.000 euros per sostracció.

Els Mossos els relacionen amb un total de cinc delictes d’estafa bancària, un delicte de furt i quatre faltes de furt. Els fets il·lícits van succeir a les instal·lacions del metro i posteriorment les sostraccions de diners es van fer en diversos caixers automàtics de Barcelona. El total de diners obtinguts supera els 10.000 euros.

La investigació continua oberta i no es descarta que es relacionin més fets delictius amb la parella detinguda. L’home i la dona han estat posats en llibertat amb càrrecs.