Aquesta és la denúncia que el Joan va presentar fa dos anys a l'Institut Català de la Salut. Es queixava del tracte que van rebre els seus pares a la Residència Les Corts, pública però de gestió privada. I va guanyar. Com a conseqüència, se'ls ha posat una multa, la primera d'aquestes característiques a Catalunya. JOAN HERNÁNDEZ "No els donaven menjar, no els movien, no sortien, s'equivocaven constantment amb la medicació. Només hi havia un cuidador per a dues plantes i la meva mare em deia que estava tota la nit picant i no l'atenien fins al matí següent." La Cristina també ha denunciat la residència. La seva mare va morir poc després d'entrar-hi. CRISTINA ESCUÉ "La meva mare, amb ajuda, caminava i em van dir que aquí hi havia 'físios', però no n'hi havia. El cinquè dia ja estava nafrada i amb una infecció a la boca. Va deixar de menjar, la vam portar a l'hospital i allà es van posar les mans al cap perquè estava deshidratada i tenia una infecció d'orina considerable." També han fet arribar les queixes al síndic de greuges i al Consell del districte de les Corts. ANTONI VIVES, regidor de les Corts "El que van explicar és d'una gravetat molt gran. Sigui o no competència nostra, jo vull ser-hi al damunt. Nosaltres hem instat que s'hi faci la inspecció, nosaltres hem enviat als consellers municipals i hem fet que s'iniciïn actuacions administratives." Paral·lelament, alguns dels afectats han creat la Coordinadora d'Afectats de Residències de Catalunya i demanen que la Generalitat es faci càrrec de l'equipament. Des de la residència no han volgut fer cap declaració, però diuen que no els consta cap denúncia. La Generalitat, en canvi, ha confirmat que està al corrent de les queixes i afirma que totes les parts volen reconduir la situació. Per això, han programat una visita per analitzar la gestió del centre i han constituït el Consell de Participació, en què estan representades totes les parts.

Fa dos anys, Joan Hernández va presentar a l’Institut Català de la Salut una denúncia. Es queixava del tracte que havien rebut els seus pares a la Residència Les Corts, pública però de gestió privada. I se li ha donat la raó. L’ICS ha multat el centre, la primera sanció d’aquestes característiques a Catalunya. “No els donaven menjar, no els movien, no sortien, s’equivocaven constantment amb la medicació“, assegura el Joan. “Només hi havia un cuidador per a dues plantes i la meva mare em deia que estava tota la nit picant i no l’atenien fins al matí següent”. La Cristina Escué també ha denunciat la residència. La seva mare va morir poc després d’entrar-hi. “El cinquè dia ja estava nafrada i amb una infecció a la boca. Va deixar de menjar, la vam portar a l’hospital i allà es van posar les mans al cap perquè estava deshidratada i tenia una infecció d’orina considerable.”

El cas ha arribat al síndic de greuges i al Consell del districte de les Corts. Segons el regidor Antoni Vives, “és d’una gravetat molt gran. Sigui competència nostra o no, jo vull ser-hi al damunt. Nosaltres hem instat que s’hi faci la inspecció, nosaltres hi hem enviat els consellers municipals i hem fet que s’iniciïn actuacions administratives.” Paral·lelament, alguns dels afectats han creat la Coordinadora d’Afectats de Residències de Catalunya i demanen que el govern català es faci càrrec de l’equipament. Des de la residència no han volgut fer cap declaració, però diuen que no els consta cap denúncia. La Generalitat, en canvi, ha confirmat que està al corrent de les queixes i afirma que totes les parts volen reconduir la situació. Per això, han programat una visita per analitzar la gestió del centre i han constituït el Consell de Participació, en el qual tothom està representat.

La Residència Les Corts és pública però de gestió privada. Primer estava gestionada per Clece i MUTUAM, però va canviar d’empresa i va passar a mans de Vella Terra.