L’associació La Cruïlla ha emès un comunicat per demanar “explicacions directes” al conseller Espadaler. Fa només dos dies que el responsable d’Interior va negar en el ple del Parlament que es fessin seguiments polítics al casal. Des de l’entitat asseguren que Espadaler “va evitar en tot moment negar el fets denunciats” i entenen que “és una prova més que confirma els fets”. La Cruïlla aportarà al jutge el vídeo de la intervenció del conseller i també la transcripció de les seves paraules com una prova més a la querella que van interposar.

En el comunicat s’explica que el conseller va assegurar que no es fan seguiments polítics però sí que en alguns casos s’arriba a la vigilància de locals conduït arran d’una investigació judicial. Segons La Cruïlla, aquesta és una versió que costa de creure, però volen aclarir si han estat objecte d’alguna investigació oberta relacionada amb el local, o amb algun membre de l’entitat o amb qualsevol persona que algun dia pugui haver accedit al centre i que se li imputi algun fet delictiu: “Volem que se’ns faciliti tota la informació al respecte en relacionar-nos amb la comissió de delictes.”

Des del casal La Cruïlla conviden el conseller Espadaler a reunir-se al local per tal que “conegui de primera mà el nostre projecte”.