JOAQUIM FORN, president de TMB "Seran actes de divulgació de la història, del patrimoni associat al metro, com un element vertebrador del sistema de transport públic de Barcelona i de la seva àrea metropolitana." SEBASTIÁN BUENESTADO, director general del Metro "Actes pensats bàsicament per a aquelles persones que estan vinculades al metro, o bé perquè treballen, bé perquè el fan servir com a mitjà de transport o bé per al conjunt de la ciutadania."

Les activitats es faran a partir de la tardor i acabaran el mes de desembre amb un acte institucional al Gran Teatre del Liceu, on es convidaran autoritats i representants de la societat civil a fer una sortida amb un tren històric per l’L2.

L’objetiu de TMB és que treballadors, clients i ciutadans coneguin la història del subsòl i la relacionin amb la ciutat i la cultura de Barcelona. Amb aquest objectiu es farà una recopilació de la memòria històrica del metro i diverses exposicions i conferències. Les activitats estan finançades per aportacions de l’Ajuntament i les empreses col·laboradores.

Gaudí, l’estació fantasma

La presentació de les activitats s’ha dut a terme a l’Espai Gaudí, situat a una antiga estació de metro que no ha obert mai al públic. L’estació fantasma està situada sota l’avinguda de Gaudí, entre els carrers del Rosselló i de Provença, i havia de ser l’estació de la Sagrada Família de la Línia 2. Ara l’espai s’utilitza com a magatzem de material, vestidors i dependències diverses, a més d’allotjar la sala d’actes Espai Gaudí, on es fan activitats culturals i informatives de TMB i la seu de les associacions de jubilats de metro i bus, ACEMA i l’ONG Conductors Solidaris.