La Guàrdia Civil ha detingut l’exregidora del PDeCAT a l’Ajuntament de Barcelona Maite Fandos, en el marc d’una operació a la Secretaria General de l’Esport. Ho ha confirmat la seva defensa a betevé.

Fandos, regidora a l’Ajuntament entre el 1999 i el 2019, va ser tinenta d’alcalde de Qualitat de Vida en el govern de Xavier Trias (2011-2015) i va ser la responsable de l’àrea d’Esports. També va ser diputada a la Diputació de Barcelona entre el 2015 i el 2019 pel PDeCAT, i membre de la junta de govern de l’ens i diputada de Benestar Social i Esports.

En el marc de l’operació, la Guàrdia Civil ha detingut tres persones més entre les quals, segons l’ACN, hi ha el secretari general de l’Esport, Gerard Figueras. L’institut armat investiga una presumpta concessió fraudulenta de subvencions públiques procedents de la Secretaria General de l’Esport i el seu òrgan dependent, el Consell Català de l’Esport.

Dotze hores de registre a la Secretaria General de l’Esport

La Guàrdia Civil ha abandonat les instal·lacions de la Secretaria General de l’Esport cap a les 8 del vespre d’aquest dimecres després d’un registre que ha durat unes dotze hores per investigar el suposat desviament de fons públics d’aquest organisme a entitats vinculades a CDC en el marc de l’operació ‘Voloh’. El secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, dormirà en dependències policials aquesta nit i està previst que passi a disposició judicial aquest dimecres, segons ha confirmat el seu advocat, Francesc Sànchez. En la mateixa situació es troben els altres tres detinguts, entre els quals l’exregidora d’Esports del PDeCat a l’Ajuntament i la Diputació de Barcelona Maite Fandos. En declaracions als mitjans de comunicació quan s’ha acabat el registre, Sànchez ha subratllat que les entitats esportives de les quals la Guàrdia Civil ha demanat l’expedient són “amb un marcat sentit sobiranista”.

El PDeCAT se’n desmarca

El Partit Demòcrata ha emès un comunicat per desmarcar-se de qualsevol pràctica de finançament irregular. Explica en el comunicat que “no hi ha cap prova que pugui implicar el partit en un suposat cas de finançament il·legal”. A la vegada demana respecte per la presumpció d’innocència de les persones investigades.

Cs demana una comissió d’investigació

El grup de Ciutadans ha demanat a la presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, la creació d’una comissió d’investigació per esclarir si l’exdiputada Maite Fandos va dur a terme alguna pràctica irregular. Segons el portaveu de la formació taronja, Salvador Tovar, l’objectiu és aportar a la causa judicial “tota la documentació relacionada amb les subvencions atorgades des de l’àrea d’Esports de la Diputació” els dos darrers mandats.