Els afectats per l’ocupació de diversos habitatges en un edifici nou del carrer del Tajo, 7-13 han aconseguit fer fora els ocupes 48 hores després que entressin al bloc. Un centenar de persones es van concentrar davant de l’edifici després que els propietaris afectats fessin una crida a través de les xarxes socials.

La policia va resoldre el conflicte

Els concentrats es van trobar a les 17.30 h de dilluns, 11, i tant els Mossos d’Esquadra com la Guàrdia Urbana s’hi van presentar i hi van intervenir per aconseguir desocupar els habitatges. A dos quarts d’una de la matinada ja n’havien marxat tots. Segons expliquen els propietaris, els fets van succeir la matinada de diumenge i els ocupants hi van entrar des de la finca del costat accedint al terrat. Segons alguns dels propietaris els ocupes havien pagat fins a 4.000 euros a un tercer que havia forçat les portes i canviat els panys de vuit dels 12 pisos.

Ocupacions de locals buits al Guinardó

Les ocupacions no es limiten només al barri d’Horta. Uns veïns del Guinardó també n’han denunciat una recentment. Concretament a la darrera audiència pública del districte. Els afectats expliquen com han solucionat pel seu compte l’ocupació del seu local al passatge de Llívia. Expliquen que van denunciar els fets però que finalment van optar per arribar a un acord amb els ocupants, ja que la via legal, asseguren, els sortia més costosa. Després han instal·lat sistemes de seguretat. Adverteixen que no en són l’únic cas al barri i que el nombre de locals ocupats va en augment. Han denunciat els fets en espera, diuen, que l’Ajuntament prengui mesures per ajudar els propietaris que tenen els locals ocupats.