Detingut a Barcelona el líder d'una banda criminal de Veneçuela

La Policia Nacional va detenir aquest dimecres a Barcelona un dels líders del Tren de Aragua, que es considera la banda criminal més poderosa de Veneçuela. El detingut té una posició destacada dins de l’organització i és el germà del líder de la banda. Se l’acusa de delictes de terrorisme, tràfic de persones i d’armes, extorsió, blanqueig de capitals i associació per delinquir.

Després de la detenció, l’individu ha ingressat a presó des d’on serà extradit al seu país d’origen, Veneçuela, que el reclamava per haver fugit de les autoritats. La policia investiga si l’home, que estava instal·lat a Espanya, intentava implantar i estendre l’organització criminal aquí.

Àmplia presència al continent americà

La coneguda com a Tren de Aragua és una organització criminal internacional original de Veneçuela, que es dedica a la comissió de delictes com assassinats, extorsions, segrestos i tràfic de persones, entre d’altres. La banda va néixer el 2005 però, especialment des del 2018, s’ha estès molt ràpidament per tot el continent americà a través de les rutes que recorren els migrants veneçolans, on s’introdueixen amb el tràfic de persones.