Tot s'orquestrava des d'un pis d'aquest bloc del Poble-sec al carrer de Salvà. Aquí es guardava la droga que venien en petites quantitats al carrer. Es mostraven com a venedors ambulants de llauna de cervesa, però quan s'hi acostava un client li oferien tot tipus de substàncies estupefaents. "Segons els mossos d'esquadra la banda operava de nit a la zona d'oci dels voltants del Paral·lel. L'alerta dels veïns va ser clau per destapar l'entramat criminal." Els venedors duien a sobre la quantitat justa de droga per no incórrer en un delicte de salut pública. Quan venien el producte, tornaven al pis que els servia de magatzem. Allà, els mossos d'esquadra han decomissat més de 5.300 euros en substàncies estupefaents. De tot tipus: cocaïna, heroïna, metamfetamina, marihuana, haixix i "speedball", una barreja de cocaïna i heroïna, molt estesa a països anglosaxons. Segons els mossos d'esquadra la banda desarticulada no és un cas aïllat a Barcelona. Aquest "modus operandi" es repeteix en altres punts de la ciutat. RAMON TOMÀS, cap de la comissaria de Sants-Montjuïc "És una activitat que no només es fa al Poble-sec perquè ho tenien molt pensat, molt estructurat, amb contra vigilàncies. Tenien aquestes persones, també, les tasques ben diferenciades. Uns venien dins del pis, uns altres vigilaven al carrer i uns altres venien." En l'operació s'han detingut vuit persones, que ja han quedat en llibertat amb càrrecs. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

Quatre dels detinguts ja tenien antecedents per fets similars, però això no els va dissuadir de seguir delinquint. Almenys dos d’ells assumien tasques de vigilància i custòdia de la droga en un domicili del Poble-sec, al carrer de Salvà, prova que el grup prenia les màximes precaucions per evitar que la policia detectés l’activitat il·lícita que realitzaven. Una informació rebuda va donar, però, als Mossos la pista que el conduiria fins al pis. Van observar com amb freqüència en sortien persones que després va comprovar-se que duien a sobre substàncies estupefaents en quantitats massa grans per destinar-se al consum propi. Aquests individus s’encarregaven d’oferir-la al carrer preferentment a turistes, al mateix temps que simulaven vendre’ls refrescos i cerveses.

El 30 d’abril, amb autorització judicial, es va fer efectiu l’escorcoll a l’habitatge, d’on va comissar-se droga valorada en més de 5.000 euros aproximadament, a més de 1.635 euros en bitllets petits i documentació falsa, motiu pel qual se’ls ha imputat delictes de falsificació, a banda de delictes contra la salut pública. L’operació continua oberta i no es descarten més detencions en les pròximes hores o dies.

Els Mossos d’Esquadra asseguren que el grup organitzat que s’ha desarticulat no és un cas aïllat a la ciutat. Es tracta d’un “modus operandi” que es pot trobar a d’altres punts amb alta presència de llauners.