Des de pernil de gla fins a pasta, dolços o oli d'oliva. Una infinitat de productes d'alimentació ecològics s'apleguen a la fira Biocultura, la trobada anual dels productors i consumidors anomenats responsables. La cultura biològica és una tendència cada cop més estesa. Fabricar i consumir productes sense químics s'ha convertit en una forma de vida i per això fires com aquesta cada cop tenen més èxit. A banda de l'alimentació, la fira Biocultura dedica tota una zona a la cura del cos i de la ment. Un bon massatge de peus, sabons naturals per fer de la dutxa tota una experiència sensorial o una perruqueria que tenyeix els cabells amb tints vegetals. Noves tendències, nous teixits i, fins i tot, joguines que funcionen sense piles. Més de 700 expositors que es poden visitar fins diumenge.

Produir i consumir productes ecològics és una tendència cada cop més estesa. De fet, des de l’any 2000 s’ha multiplicat per 11 el nombre d’empreses relacionades amb la producció i la distribució d’aliments ecològics, segons dades del CCPAE. Per això fires com la Biocultura, la mostra de consum responsable més important d’Espanya, són un èxit assegurat. Segons la directora, Ángeles Parra, “moltes malalties degeneratives actuals estan directament relacionades amb la gran quantitat de químics que tenen els productes que consumim”. Biocultura ofereix tot un seguit d’aliments cultivats sense pesticides, tractats de manera natural, sense additius i molts sense gluten, que ajuden la dieta de les persones celíaques.

Però a Biocultura no només es poden trobar aliments ecològics. La fira dedica un espai al món de la roba, el calçat i la cosmètica natural. Sabons, cremes, teixits fets a base de fil de bambú i tints per al cabell d’origen vegetal. Part del protagonisme també recau en les empreses de construcció, les energies renovables o el turisme rural.

Hi ha espai per a les teràpies alternatives i, paral·lelament, s’organitzen 300 activitats, tallers i una mostra de cuina.