Mossos d'Esquadra

Nou dels 28 detinguts d’un clan familiar del barri de la Mina, entre ells els principals líders del grup criminal, ja han ingressat a la presó. Es tracta d’una banda que cometia múltiples delictes, la majoria vinculats al tràfic de drogues, i que tenia atemorits els veïns de Sant Adrià de Besòs. Segons les investigacions dels Mossos d’Esquadra, els detinguts estan relacionats amb diversos delictes amb violència. Les activitats delictives principals eren coaccions de caràcter violent, contra el patrimoni i contra la salut pública.

El clan tenia una organització jeràrquica estructurada en cinc nivells i dedicada a cometre delictes de manera reincident: estava constituït per diferents cèl·lules familiars relacionades entre si, amb certa autonomia però que retien comptes als caps del clan, encapçalat per dos patriarques, en cas de desavinences internes. L’estatus dins del grup estava determinat per la capacitat d’exercir violència i de generar respecte de cadascú.

En l’operació policial del 2 de juliol, en la qual van participar 500 agents, es van intervenir 39.000 euros en efectiu, vuit cotxes de gamma mitjana, 1,5 kg d’or, quatre pistoles semiautomàtiques, un fusell automàtic AK47; també 10 armes de foc simulades i 55 armes blanques, moltes de les quals, prohibides.