La investigació s’inicia arran de l’augment de robatoris amb força en joieries de la zona alta de la ciutat, tots amb les mateixes característiques. Segons la policia, els establiments eren assaltats durant el dia, en plena activitat comercial. Els lladres trencaven els vidres de l’aparador amb un mall de grans dimensions al qual acoplaven una broca per assegurar-se que al primer cop el vidre de l’aparador s’esmicolés i en menys d’un minut se n’enduien el màxim de joies possible.

Als autors dels robatoris se’ls ha relacionat amb nombrosos delictes que es remunten a finals de 2010.

Màxima planificació dels assalts

Els lladres planificaven els robatoris amb temps i de forma meticulosa per assegurar-se el botí. Primer robaven cotxes o motos que utilitzarien per trasnportar el material robat. Paral·lelament i durant diversos dies estudiaven els establiments escollits per robar. Es fixaven en les joies que estaven exposades a l’aparador i les mesures de seguretat per assegurar-se de quines eren les vies de fugida més ràpides.

El dia escollit per perpetuar l’assalt accedien a les joieries en hores d’obertura al públic,, trencaven el vidre de l’aparador i s’enduien les peces de l’aparador que més els interessava. El valor dels articles sostrets a les nou joieries robades ascendeix a 440.000 euros.