L'acusat ha estat molt clar. El primer que ha fet davant el tribunal és reconèixer que va matar Félix Martínez Touriño. Ho va fer per encàrrec, a canvi de 9.000 euros. I ha anat més enllà. Ha assenyalat Manuel Moreno com la persona que li va ordenar que l'assassinés. Ell és, segons la fiscalia, el suposat cervell del crim, la persona que ho va dissenyar tot. JOSÉ ANDRÉS MADRID, acusat "Me entregó una pistola con la foto de Félix Martínez Touriño y es ahí cuando me dice que hay que matar a la persona." Fins ara, sempre havia dit que havia estat el cunyat de Moreno qui li havia donat l'arma i qui li havia encarregat el crim, però avui ha canviat la versió dels fets. El sicari ha assegurat que va venir a Barcelona pensant-se que només havia de cobrar un deute. Hores més tard li van explicar què és el que havia de fer. I segons ell, no s'hi va poder negar per por de les possibles conseqüències. JOSÉ ANDRÉS MADRID, acusat "Moreno me dice que si no lo hago me pueden matar..." Avui també ha declarat un altre dels acusats: el conductor que va portar el sicari fins a Barcelona i que després el va ajudar a fugir. Segons ell, ningú no li va dir que havien de matar Touriño. YADER JAIR CASTRO, acusat "Nunca me habría jugado todo lo que he conseguido en España..." La fiscalia demana per a ells 25 anys de presó. Demà està previst que declari, entre d'altres, el suposat cervell del crim.

Avui s’ha celebrat a l’Audiència de Barcelona la segona sessió del judici pel crim de Santaló amb la declaració dels acusats, per l’assassinat el 2009 del llavors director del Centre de Convencions Internacional de Barcelona.

El sicari novell Jorge Andrés M.G. ha confessat que va ser ell qui va matar el febrer de 2009 el llavors director del Centre de Convencions de Barcelona.,Félix Martínez Touriño, per encàrrec de Manuel Moreno, un subaltern de la víctima que li va ordenar cometre el crim per algun problema relacionat amb la feina, que no s’ha concretat.

El sicari ha canviat avui la declaració inicial i ha afirmat que va ser el mateix Manuel Moreno (i no el també inculpat Sahid S., cunyat de l’inductor) qui es va reunir amb ell en un parc i li va donar una arma i una foto de Félix Martínez Touriño, fins i tot, ha dit, amb amenaces per part de Moreno perquè el matés.

Jorge Andrés M.G., el primer acusat a declarar en aquest judici pel crim de Santaló, ha afirmat que si bé els altres acusats van participar en els preparatius, no sap si coneixien que la intenció de Manuel Moreno era matar el seu cap, ja que li van dir que en un principi el que li encarregaven era el cobrament d’un deute i no un crim.

Durant l’interrogatori al qual la fiscal ha sotmès el sicari, aquest ha afirmat que va cometre el crim perquè es va sentir amenaçat per Manuel Moreno si no complia les seves ordres. També ha evitat detallar com va tenir lloc el crim, al·legant que preferia guardar silenci “per respecte a la víctima i la seva família”.