La protesta ha coincidit amb el denominat Dia de l’Animal de Laboratori. Diversos activistes han simulat els efectes que els experiments provoquen en els éssers vius. Per exemple, en la protesta celebrada a la plaça de Pi i Sunyer, una activista s’ha submergit en una banyera plena de sang simulada i envoltada de conills, per criticar l’ús d’animals en l’elaboració de productes d’higiene i cosmètica.

També hi ha hagut activistes al Parc de Recerca Biomèdica, on una quinzena d’activistes seminus han simulat que tenien ferides similars a les que causen els científics durant els processos d’investigació. En aquest cas, alguns membres de l’entitat Igualdad Animal han entrat a l’edifici i han desplegat una pancarta en què es podia llegir “Drets per als animals”.

Les associacions animalistes han recordat que, segons dades del Ministeri de Medi Ambient relatives a l’any 2010, van morir 1,34 milions d’animals als laboratoris d’investigació. Tot i no oposar-se als avenços científics, les entitats animalistes consideren que hi ha mètodes alternatius a l’experimentació amb animals en alguns casos. AnimaNaturalis, amb el lema “Quants animals mata el teu xampú?”, ha denunciat que l’experimentació amb animals és una de les cares més ocultes i discutibles de la ciència i la indústria. Segons l’entitat, el 80% de l’experimentació se centra en la indústria cosmètica i de la higiene.