Les xarxes socials han canviat el mètode de recerca de les persones desaparegudes. Actualment, els familiars i amics de la víctima també pengen cartells a les zones públiques per difondre’n la imatge amb telèfons de la família. El secretari d’Inter-SOS-Associació de Familiars de Persones Desaparegudes, Roger Pascual, el més recomanable és posar sempre el telèfon d’emergències 112, com es va fer en el cas de la menor de Barcelona que va desaparèixer aquest dilluns i que van localitzar aquest dimarts a Sant Sebastià.

Pascual alerta que existeix la figura de bromista macabre. “Hi ha gent que disfruta amb el patiment aliè”. “Hi havia hagut molts casos com, per exemple, els pares de la Cristina Huerga o els pares de la Sara Morales, que havien rebut trucades de nenes fent-se passar per la seva filla dient que estava segrestada i que l’anessin a rescatar”, assegura.

Segons Pascual, “les xarxes socials tenen molta capacitat de divulgació i d’arribar a molta gent” però alhora creen rumors i falses informacions. Per això, des d’Inter-SOS recomanen que a Twitter se segueixin només les informacions que apareguin en els comptes de les forces de seguretat de l’Estat, de les associacions de desapareguts i dels mitjans de comunicació.