manifestant urbana desallotjament nou de la rambla
font: Sindicat de Barri del Poble Sec

Un centenar de persones de les entitats d’habitatge han impedit el desnonament d’una família que viu en un pis al carrer Nou de la Rambla, 123. Segons asseguren, els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana han intentat desallotjar-los des de quarts de 10 de la nit de manera “il·legal” perquè es volia fer “sense ordre judicial i sense previ avís”. Les entitats han compartit imatges de tensió amb la la policia a les xarxes socials.

betevé ha pogut parlar amb el Sindicat de Barri del Poble Sec, i els activistes han explicat que hi havia força presència policial amb prop d’una quinzena de vehicles a la zona propera a Nou de la Rambla, un dispositiu que han qualificat de “desproporcionat”. Segons expliquen, el pis i tot el bloc del número 123 és propietat de SL DAEN Investment i feia cinc anys que estava buit. I recentment ha estat ocupat perquè hi visqui “una família del sindicat”.

Els Mossos diuen que és “una ocupació flagrant”

Els Mossos asseguren que s’ha actuat perquè es tracta d'”una ocupació flagrant” i que la denúncia del propietari es va fer aquest dimarts mateix quan els ocupants van entrar a l’habitatge. Segons la policia, es va denunciar les quatre persones que hi havia al pis i després es va desmuntar l’operatiu policial.

D’altra banda, el Sindicat d’Habitatge del Raval ha assegurat a Twitter que almenys hi ha hagut dos detinguts. Els Mossos d’Esquadra desmenteixen la informació i asseguren que no s’ha produït cap detenció.