La CUP de Ciutat Vella i el Sindicat de l’Habitatge del Raval han denunciat que es van produir agressions per part dels Mossos d’Esquadra en el desallotjament aquest dissabte d’un pis ocupat a la Rambla del Raval, contra el qual es van oposar una trentena de persones. Asseguren que es tracta d’un “abús policial” i exigeixen “depuració de responsabilitats i l’obertura d’expedients” als agents que van participar en el dispositiu. Així mateix, afirmen que a l’espai hi vivien tres famílies des de feia dies i que la policia catalana no els va mostrar l’ordre judicial abans d’accedir-hi.

Els Mossos han informat que a les 18 h van rebre l’avís que un grup de persones intentava ocupar un edifici al Raval i, en paral·lel, van rebre també la denúncia del propietari de l’immoble. En aquest moment es van activar agents de la Brigada Mòbil per donar resposta a l’ocupació.

Segons la policia catalana, alguns agents van aconseguir entrar a l’habitatge i desallotjar-lo mentre a l’exterior de l’immoble s’hi concentraven nombrosos veïns. Durant el desallotjament informen que alguns agents van ser increpats per ciutadans que es manifestaven i va ser en aquest moment quan va ser necessari efectuar una maniobra de dispersió, com mostren les imatges gravades pel digital Tot Barcelona. No es van produir detinguts, però sí que es van fer identificacions.