Els Mossos d’Esquadra han desallotjat aquest diumenge a la tarda l’Estació del Nord d’autobusos de Barcelona durant gairebé dues hores, després de rebre un avís per la presència d’un paquet sospitós: una maleta a l’interior d’un autobús, segons han explicat fonts policials han explicat a betevé. Els Mossos han mantingut tancada temporalment l’estació, mentre la unitat dels Tedax —l’especialitzada en explosius— feia les comprovacions per descartar que fos un artefacte.

Finalment, pels volts de les 20 h del vespre, la policia catalana ha descartat que la maleta trobada dins d’un autobús suposés un perill i l’Estació del Nord ha recuperat la normalitat. Els busos i els passatgers ja poden accedir amb normalitat al recinte i s’ha reobert el trànsit al carrer d’Alí Bei.

La Guàrdia Urbana ha tallat el carrer d’Alí Bei

El desallotjament preventiu de l’estació també ha comportat fer un cordó policial —de la Guàrdia Urbana— als voltants. La policia manté tallat als vehicles i als vianants el carrer d’Alí Bei —entre els carrers de Sardenya i Nàpols— i, per això, desenes de passatgers que havien d’agafar un autobús han hagut d’esperar amb les maletes i l’equipatge fora de l’estació.

L’operativa dels autobusos, però, no s’ha vist interrompuda perquè els vehicles que havien de recollir passatge o deixar-ne, ho han fet al carrer de Sardenya —al pont que travessa el Parc de l’Estació del Nord— mentre no es reobria l’estació.

estacio nord passatgers

A través de xarxes socials, alguns usuaris han alertat de la situació i operadors d’autobusos, com Moventis, han explicat que els seus vehicles ara tenen “retards generals a causa del tancament temporal” de l’estació.

Més presència policial davant l’alerta terrorista

Precisament aquesta mateixa setmana, el Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya va decidir aprovar un paquet de mesures extraordinàries per reforçar la vigilància i la presència policial durant grans esdeveniments que tindran lloc els propers mesos a Barcelona i altres punts metropolitans, com el campionat mundial de Fórmula 1 i la Copa Amèrica. Tot plegat, perquè la cúpula policial catalana considera que el nivell de risc d’un atac terrorista continua sent alt.