La piscina del Parc de la Creueta del Coll ha reobert aquest dissabte, 26 de juny, després de dos anys d’obres i alguns incidents amb la superfície submergida el 2020. Durant les primeres hores amb les instal·lacions obertes, però, no hi ha hagut cap incident.

Els banyistes han estrenat la temporada amb un dia de sol i bon temps. Les instal·lacions tenen un aforament màxim de 575 persones i, tot i que no s’hi han produït aglomeracions, la reobertura ha tingut una bona acollida i a mig matí ja hi havia prop de 200 banyistes.

La piscina va estar inoperativa dos estius, els del 2018 i 2019, per unes fuites d’aigua que van obligar a fer obres per impermeabilitzar aquest llac, que funciona com a piscina. Després dels treballs, es van produir diverses incidències d’usuaris que es van fer ferides als peus. L’Ajuntament va focalitzar el problema en un punt concret del llac per l’acumulació de pedres petites. A més, van remarcar que el fet de tenir els peus en remull durant molta estona afavoreix l’aparició de talls a la pell.

Entre les normes d’ús general que s’hi assenyalen a l’entrada, s’especifica “l’ús obligatori d’escarpins, sabates aquàtiques o mitjons d’aigua”, precisament per prevenir ferides als peus. En canvi, la majoria dels usuaris han anat descalços i, de fet, els socorristes tampoc no els han dit res. Tot i això, no s’ha reportat cap incident durant les primeres hores d’obertura.

“El terra està en bon estat, no hi ha cap pedra. Està molt bé”, assegura l’Alfredo, que hi ha anat amb la família. “Està perfecte, ja tocava, perquè és un lloc molt maco per als nens i molt bé de preu”, afegeix l’Israel Montes, un altre banyista. La piscina estarà oberta cada dia fins al 12 de setembre. Les entrades individuals tenen un preu de 2,42 euros i també s’ofereixen diferents opcions i abonaments.