El districte d’Horta-Guinardó ha impulsat un procés participatiu entre el veïnat del Baix Guinardó per batejar de nou els Jardins del Príncep de Girona.

D’aquest procés han sorgit quatre propostes de nom: Jardins del Baix Guinardó, Jardins de la Princesa Leonor, Parc del Llac i Parc de la República.

La presidenta de l’AV Baix Guinardó, Isabel Puig, explica que el canvi de nom és necessari perquè “actualment no tenim cap príncep, si tenim un príncep és la princesa de Girona, i considero que és millor posar el Baix Guinardó, evidentment, i si no, com a segona opció posar Jardí del Llac, ja que tenim un llac enorme aquí darrere, doncs també seria una segona opció.”

De moment sembla que els noms amb més possibilitats de sortir escollits són els de Jardins del Baix Guinardó o Parc del Llac.

Aquestes quatre propostes de nom s’han enviat a la Ponència de Nomenclàtor, que estudiarà quina n’és la més adequada. Aquests jardins es van crear a principis dels anys 90 on hi havia hagut el pati de cavalleries de l’antiga caserna militar de Girona.