Foto: @historiesdebcn

Nova denúncia de vandalisme al patrimoni de la ciutat per part d’un usuari de Twitter. El compte Històries de Barcelona mostra una imatge de la muralla romana del carrer del Sotstinent Navarro, al barri Gòtic, pintada amb unes lletres en negre. “Per malmetre segles d’història només necessites un imbècil i un esprai”, afirma el tuitaire.

No és el primer cop que s’alerta de vandalisme a les muralles de Barcelona. La que està situada a l’avinguda de la Catedral també ha patit atacs en alguna ocasió. Fins i tot, el Servei d’Arqueologia ha demanat en diverses ocasions que hi hagi tolerància zero amb aquests actes.

Actes vandàlics en edificis històrics

El vandalisme del patrimoni històric de la ciutat és un tema recurrent a les xarxes socials. Un edifici emblemàtic del Gòtic, el Palau Centelles, va aparèixer aquesta tardor amb una pintada a la façana. Un altre cas van ser els grafits que van pintar a la façana de l’Hospital de la Santa Creu del Raval.

Experts en patrimoni demanen reformar el Codi penal per tipificar diferent els delictes contra el patrimoni. Alhora també demanen més vigilància i protecció.