Des del seu compte de Twitter, el Servei d’Arqueologia ha demanat tolerància zero per a aquests actes, que han deixat un símbol feminista i taques blaves i vermelles a la paret, dos dies després del pas per la plaça de la manifestació del col·lectiu Vaga de Totes.

El conjunt de la muralla romana (construïda al segle I aC i reforçada al segle IV dC) està considerat un bé cultural d’interès nacional i, per tant, malmetre el patrimoni històric i arqueològic és un delicte tipificat en el Codi penal.

El servei ha assegurat que el Pla Barcino -impulsat per recuperar la Barcelona romana- és essencial per “prevenir aquests atacs, donar a conèixer el patrimoni i generar consciència del seu valor”.

Es tracta de la segona pintada a la muralla en 10 mesos. La darrera es va produir el juliol passat, quan va aparèixer un grafit anticlerical en anglès que deia “All priests are bastards” (“tots els sacerdots són bastards”). En aquella ocasió, el Servei d’Arqueologia va denunciar els fets als Mossos d’Esquadra per agressió al patrimoni històric.