Creix el nombre d’agressions homòfobes a Barcelona. Segons dades que recull l’Observatori contra l’Homofòbia, aquest 2023 ja se n’han registrat 110, més de les que es van registrar durant tot el 2022. Durant tot l’any passat se’n van detectar 105, i gairebé tantes com el 2021, quan n’hi van haver 117.

La meitat de les agressions de Catalunya passen a Barcelona

A més, les 110 agressions que hi ha hagut a Barcelona aquest 2023 representen més del 50 % de les que hi ha hagut a tot Catalunya, 210. La darrera va ser aquest dimarts al matí, quan un noi va ser agredit per un grup de sis persones a l’Arc de Triomf.

A l’estiu, més agressions al carrer

L’Observatori contra l’Homofòbia destaca que durant el mes de juliol s’han registrat 30 incidències a Catalunya, gairebé una per dia. Albert Carrasco, que és el responsable del registre d’incidències de l’entitat, apunta que la majoria d’aquestes agressions s’han produït en espais públics (al carrer, el transport públic o a l’entrada o sortida d’espais d’oci nocturn).

Carrasco també explica que moltes d’aquestes agressions s’han concentrat al voltant del Dia de l’Orgull LGTBI, el 28 de juny, i ho atribueix al fet que com més es mostra el col·lectiu públicament, més manifestacions d’odi es produeixen, tan físiques com verbals. A més, insisteix en la necessitat de coordinació entre el Tercer Sector, les administracions públiques, ens com l’Oficina per la No Discriminació i les forces de seguretat per reparar la dignitat de les víctimes.