(Europa Press/ EFE) Un agent de la Policia Nacional ha presentat una denúncia per un petó a la boca “sobtat i no consentit” que una dona li va fer durant el dispositiu contra el referèndum de l’1 d’octubre del 2017, en considerar que pot ser constitutiu d’un delicte contra la llibertat sexual. El policia és un dels 45 agents processats per l’actuació de l’1-O.

45 policies s’asseuran al banc dels acusats per les càrregues durant l’1-O a Barcelona
El magistrat obre la porta perquè els fets es puguin jutjar com un delicte de lesions, contra la integritat moral i, fins i tot, de tortures

“La meva reacció, a banda de fàstic, va ser de contenció per l‘extrema violència“, assenyala en explicar que va ser insultat per la dona i després, quan ella es va adonar que hi havia càmeres de televisió, va decidir agafar-lo amb les dues mans, immobilitzar-lo i fer-li un petó a la boca.

L’escrit, consultat per Europa Press, s’ha presentat amb data de l’11 de setembre davant del Jutjat d’Instrucció número 7 de Barcelona per un agent de la Unitat d’Intervenció Policial (UIP), els coneguts com antidisturbis, que van ser desplegats a la ciutat l’octubre del 2017 per impedir el referèndum independentista.

La denúncia arriba en plena polèmica pel cas Rubiales

La denúncia del policia arriba dies després de la polèmica pel petó no consentit de Lluis Rubiales a la futbolista Jennifer Hermoso. En aquest cas, el policia explica que ha presentat la denúncia sis anys després dels fets perquè fins ara no havia aconseguit localitzar el vídeo per adjuntar-lo com a prova documental.

L’agent reclama una ordre d’allunyament

L’agent reclama que la dona sigui identificada i n’ofereix una imatge i un enllaç a un vídeo publicat en un canal de YouTube on es veu el petó. També demana que s’imposi la mesura cautelar d’allunyament de la denunciant de 1.000 metres i la prohibició de comunicació amb ell per qualsevol mitjà amb la finalitat de protegir la víctima, és a dir, el policia.

Els fets van passar al col·legi de la via Augusta

Els fets denunciats van passar a la via Augusta davant dels Serveis Centrals del Departament d’Ensenyament, convertit aquell dia en un col·legi electoral pel referèndum, com es pot observar en un vídeo que s’adjunta a la demanda. L’agent demana identificar la manifestant que, en un moment determinat, li fa un petó, aprofitant que tenia aixecada la visera de protecció del casc.

L’escrit judicial subratlla l’ambient “d’extrema violència” i “l’ànim libidinós”. L’agent de la Policia Nacional narra que “una persona desconeguda, per sorpresa, de manera inopinada, sobtada i no consentida em fa un petó a la boca, fet constitutiu d’un delicte contra la llibertat sexual de l’article 181 i següents del Codi penal”.

El policia afegeix que el petó el va rebre quan els membres de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat “acabaven d’intervenir les urnes electorals i mentre s’iniciava el replegament dels funcionaris actuants entre crits, insults, agressions i vexacions”.

“M’insulta i m’agafa amb les dues mans”

“Una senyora d’uns 60 anys s’apropa a mi, m’insulta i, en veure que hi havia una càmera a prop, m’agafa amb les dies mans del coll i el casc antidisturbis que portava, m’immobilitza per sorpresa i apropa el meu cap al seu per, després, besar la meva boca amb la seva”, explica el policia.

El Sindicat Unificat de Policia (SUP) ha donat suport jurídicament a la denúncia i ha instat els poders públics que posin a disposició del policia totes les eines i garanties de l’estat de dret.