(ACN) La fiscalia manté la petició de cinc anys i set mesos de presó pels delictes de desordres públics i atemptat contra l’autoritat, per a un jove per presumptament llançar una ampolla de vidre contra una furgoneta de la Guàrdia Urbana. Els fets van passar durant el desallotjament a les festes de Sants de Barcelona l’agost del 2021. Al judici, el jove acusat ha negat ser-ne l’autor, mentre que dos agents de la Guàrdia Urbana han ratificat l’atestat.

El marc: els aldarulls pel desallotjament del Parc de l’Espanya Industrial

Va ser a la matinada del 27 al 28 d’agost del 2021, quan es van concentrar unes 3.000 persones a l’interior del Parc de l’Espanya Industrial, en una imatge que es va fer habitual el primer estiu després del confinament de la covid. La policia va procedir a desallotjar els joves i alguns dels congregats es van encarar als agents. Fora del parc, un centenar van increpar la Guàrdia Urbana i alguns van llançar objectes contra la línia policial. Segons un agent de paisà i un que formava part de les unitats d’ordre públic, cap a les 3.30 hores l’acusat hauria llançat l’ampolla contra la furgoneta policial, a uns 20 metres de distància, sense causar danys.

L‘agent uniformat el va veure de cara i el va reconèixer perquè anteriorment ja havien tingut un incident aquella mateixa nit. L’agent de paisà el tenia a uns tres metres de distància i el va identificar al cap de pocs minuts quan el jove es va allunyar uns 20 metres del grup que protestava. Li van demanar el DNI i el van deixar marxar. Dies després el jove va rebre la notificació judicial.

L’acusat nega els fets

El jove ha assegurat que aquella nit va anar a la zona per quedar amb la seva parella. No obstant això, en un moment determinat, sense haver fet res, ha assegurat, la policia el va identificar. Per a ell, la investigació judicial ha estat una “sorpresa” i ha dit que potser estava en el lloc “incorrecte” en el moment dels fets. S’ha autodefinit com una persona treballadora i gens conflictiva.

Segons la defensa, la versió policial té llacunes i contradiccions. Així, remarca que la descripció del jove és molt poc concreta, que no hi ha imatges de l’incident, que inicialment no es va identificar el vehicle afectat i que hi havia molts joves de les mateixes característiques a la zona. El judici ha quedat vist per a sentència.