nou jutjat barcelona 2024

(ACN/Redacció) El Departament de Justícia ja té llum verda per posar en marxa els cinc nous jutjats a Catalunya, entre els quals el nou Jutjat de Primera Instància número 62 de Barcelona. Estarà especialitzat en matèria de capacitats. S’ubicarà a la Ciutat de la Justícia i està previst que s’activi el proper 31 de gener.

La Generalitat de Catalunya ha invertit 108.000 euros en les obres d’adequació i condicionament del nou jutjat, i el dotarà amb quatre gestors processals, cinc tramitadors processals i un auxiliar judicial. Donarà servei només a Barcelona ciutat, per tant, a 1,6 milions d’habitants.

Tres nous magistrats per a l’Audiència Provincial

A banda dels cinc nous jutjats (Barcelona, l’Hospitalet, Badalona, Girona i Figueres), el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) també habilita la creació de sis places de magistrat a Catalunya. D’aquestes, tres són per a l’Audiència Provincial de Barcelona. També està previst que s’hi incorporin el dia 31 de gener.

La Generalitat creu que falten més jutges a Catalunya

Amb tot, el Departament de Justícia assegura que Catalunya encara té dèficit de jutges i magistrats, amb 10,9 per cada 100.000 habitants, mentre que, segons apunten, la mitjana a l’estat espanyol és d’11,6 jutges per cada 100.000 habitants. Per assolir la mitjana, Justícia diu que caldria disposar de 55 jutges i magistrats més.

A més, per criteris de litigiositat o càrregues de treball, Catalunya necessitaria 84 jutges i 17 magistrats més. “La voluntat del departament és, per tant, continuar reclamant a l’Estat la necessitat d’invertir en la creació de més unitats judicials a Catalunya, així com un finançament inicial de les dotacions de personal”, subratllen.