La nova tirolina del Parc de la Pegaso, a la Sagrera, ja està en funcionament. És doble, accessible i substitueix l’antiga, que ja estava al final de la seva vida útil. La nova zona infantil s’ha estrenat a finals d’any i té també quatre taules de pícnic i un nou espai de vegetació.

Tirolina on abans corrien els gossos

La tirolina s’ha ubicat a la zona coneguda com la “praderia”, un espai separat dels espais infantils i del joc singular del pop. Les famílies, però, no troben que sigui cap inconvenient. L’Ariadna Mitjans, mare i veïna de la Sagrera, troba encertada la ubicació perquè “aquesta part pren més vida per als infants”.

L’emplaçament on s’ha col·locat la tirolina era un espai verd que amb el pas del temps s’havia ocupat per gossos perquè és un espai ampli per on podien anar deslligats. “Ha millorat molt l’espai, abans hi havia molts gossos i caques”, valora l’Elisenda Sánchez, veïna de la zona.

S’ha ampliat el pipicà, que continua sent petit

Instal·lar la tirolina a l’espai on passejaven els gossos ha sigut intencionat per modificar i redistribuir els usos que es fan al Parc de la Pegaso. En contrapartida de perdre aquest emplaçament, s’ha ampliat la zona d’esbarjo per a gossos, que era una demanda històrica.

També s’ha aprofitat per renovar-ne el paviment incorporant drenatge, s’ha netejat el mobiliari urbà i s’hi ha instal·lat una tanca més ferma. Els usuaris, però, lamenten que la porta d’accés no fos doble i, tot i l’ampliació, encara consideren que és petit. La Iris Sanz, tenidora de gossos, explica que al vespre és quan hi ha més afluència dels animals: “S’ajunten gossos més grans i aquest espai és insuficient”.

Millores en l’accessibilitat i la vegetació

El projecte de reforma del Parc de la Pegaso, amb un pressupost de 585.000 euros, va ser el més votat dels pressupostos participatius de Sant Andreu. A banda de la nova tirolina i l’ampliació del pipicà, també s’han fet millores en la vegetació i l’accessibilitat.

S’ha plantat vegetació al turó que hi ha pròxim a la praderia perquè es trobava molt erosionat i també estava pendent millorar l‘accessibilitat en dos punts. D’una banda, s’ha eliminat un graó que dona accés a l’àrea de jocs infantils i també un altre a l’accés al parc pel carrer de Portugal.