Les pancartes del veïns continuen allà on eren des de fa més de dos mesos. La nova rambla verda sobre les vies del tren va fer que els seus balcons passessin a ser un aparador per a tothom que s'hi passeja. Van començar a negociar amb l'Ajuntament com arreglar-ho. Per exemple, es va parlar d'instal·lar-hi unes mampares per mantenir la intimitat o treure una paperera just a tocar dels pisos per evitar que els passejants s'hi acostin. En espera que s'apliqui alguna mesura, s'espavilen. CRITÓBAL TORREGROSSA veí dels Jardins de la Rambla de Sants "Quan sortim al balcó no ens agrada que ens mirin com a peixos en un aquari, la facilitat de deixar-ho abaixat." Quan arriba el vespre els problemes són uns altres. Just davant tenen una zona amb bancs i il·luminada. Diuen que la llum es reflecteix dins els pisos durant tota la nit. A més, és un punt d'atracció de gent, a les nits alguns grups de joves hi fan botellón. Pràcticament cada setmana. pospo fotos botellón. SARA SÁNCHEZ MEDINA veïna dels Jardins de la Rambla de Sants "A partir del jueves es hasta horas más altas de la noche, más juerga porque la gente bebe más y más cachondeo, chillan, gritan, hacen la juerga aquí en la calle, se oye, aunque estén las persianas y las ventanas también cerradas. Se oye todo por la noche." Pels veïns la solució és treure la zona de bancs de davant els edificis, posar-la a un lloc on no hi hagi habitatges a tocar, i davant dels seus posar-hi una zona enjardinada com aquesta, que evita que els ciutadans caminin pel lateral. Diuen que ja ho van demanar quan s'estava dissenyant el projecte. Ara estan en converses amb l'Ajuntament, però com que de moment no hi ha hagut cap canvi, a mitjan novembre un dels veïns presentarà una demanda. ISMAEL LUCAS veí dels Jardins de la Rambla de Sants "El seguiment d'obras se opuso 100 % a que eso se realizara, hicieron otras modificaciones, como demostraremos, pero en esta parte no nos han dado explicaciones. La demanda va a ser contra el Ayuntamiento, eso lo lleva el abogado. Ya tenemos el dictamen hecho. Se está estudiando el caso de dos vecinos que seguramente también interpongan las demandas." El consistori es compromet a buscar solucions i a fer-se càrrec dels costos. Està en converses amb els veïns afectats, n'ha recollit les peticions i està estudiant la viabilitat i el pressupost de les propostes que li han fet.

Els veïns de l’edifici 112 de la rambla de Badal queden a tocar dels nous Jardins de la Rambla de Sants, que es van inaugurar el 20 d’agost. Els balcons del tercer pis ara queden a peu de rambla, perquè està construïda sobre el calaix que cobreix les vies del tren. Des del primer dia es queixen que han perdut intimitat perquè  els que passegen poden veure casa seva a través de les finestres del balcó. També denuncien que senten tots els sorolls i que quan es fa fosc es reflecteix tot l’enllumenat que tenen just davant.

Es tracta d’una zona sense arbrat, amb fanals i bancs perquè la gent hi segui. Des del balcó veuen com s’hi reuneixen grups de gent, perquè el lloc convida a estar-s’hi. També expliquen que a les nits, alguns grups de joves hi fan “botellón”. Fet que els comporta més sorolls. A més, els veïns afectats diuen que a la zona dels bancs també hi van patinadors amb patinets.

Des del principi que estan en converses amb l’Ajuntament per intentar trobar-hi solucions, algunes a llarg termini, d’altres a curt termini. En un primer moment el consistori els va plantejar instal·lar mampares als balcons perquè els seus pisos no fossin visibles pels que passegen. També se’ls va proposar retirar una paperera col·locada just davant dels seus balcons, perquè propicia que s’hi acosti la gent. Fins i tot, es va parlar, segons els veïns, que a la nit, les llums es poguessin atenuar.

Primera demanda d’un veí

De moment, no s’ha fet res d’això i, un dels veïns, Ismael Lucas, ha decidit demandar l’Ajuntament. Presentarà la demanda a mitjan de novembre.

Ismael  Lucas explica que en el moment en què es va fer el disseny de la rambla, abans de les obres, es va convidar els veïns a fer-hi propostes. Els veïns del bloc van avisar que davant seu, en lloc de tenir una zona amb bancs, els aniria millor tenir una zona amb vegetació, com la que hi ha uns metres més enllà. Això propiciaria que els passejants es desviessin cap al centre de la rambla, esquivant el lateral on hi ha el bloc de pisos. L’Ismael explica que a la rambla s’han fet algunes modificacions respecte al projecte inicial, però que la seva proposta no es va acceptar. Diu concretament que la comissió de seguiment de les obres no ho va veure bé. Per tot plegat, ara presentarà la denúncia.

Els veïns i l’Ajuntament coincideixen a dir que estan en converses. Però l’Ismael ha perdut la paciència i per això s’ha decidit a iniciar la via judicial. Segons ell, dos veïns més també podrien denunciar.

Segueixen les converses amb l’Ajuntament

L’Ajuntament es compromet a buscar solucions i a fer-se càrrec dels costos. Fonts del consistori expliquen que estan en converses amb els veïns afectats, que han recopilat les seves peticions i que n’estan estudiant la viabilitat i el pressupost.

Tant els veïns el barri, com els del bloc afectats per la nova rambla, agraeixen el nou espai verd que ha guanyat el barri, coincideixen a dir que és un bon lloc per passejar i també per portar-hi els nens. Però els veïns afectats reclamen algun tipus de solució al més aviat possible.