Sota el lema “A l’escola falta una assignatura: el meu temps lliure”, la CEAPA engega la primera vaga de deures a l’estat. La confederació pretén que els mestres no posin deures als alumnes i que, en cas que ho facin, els pares i mares justifiquin davant els professors que els seus fills no els hagin fet. Exposen que els deures generen situacions de desigualtat entre els infants, són un mètode erroni per aprendre i suposen una intromissió en la vida familiar.

Aquí a  Catalunya, la FaPaC no s’ha posicionat sobre aquesta campanya, però sí que considera que els deures generen desigualtats entre els alumnes perquè no totes les famílies poden ajudar els fills a fer-los.

El Departament d’Ensenyament ja s’ha posicionat en contra d’aquesta vaga que s’espera que tingui poc seguiment a Catalunya. Segons el secretari de Polítiques Educatives, Antoni Llobet, es tracta d’una campanya poc rigorosa que no distingeix les edats dels alumnes ni tampoc les etapes educatives. A més, afirma, és important que les famílies confiïn en la tasca dels docents i lamenten que la voluntat dels pares de secundar la vaga compromet els alumnes davant els professors.