(ACN / Redacció) Les Oficines d’Atenció a la Víctima (OAV) de la Conselleria de Justícia han atès 12.000 persones aquest 2018. D’aquestes, 269 eren menors víctimes de delictes contra la llibertat sexual. Són els casos d’abús, agressió, assetjament, exhibició i provocació, pornografia o prostitució. Aquesta dada representa un augment d’un 51 % més que el 2017, quan es van atendre 178 víctimes menors d’edat per aquests mateixos delictes, 91 menys.

De les prop de 270 víctimes del 2018, una gran majoria, 199, eren nenes o noies i 70 eren nens o nois. Per edats, la meitat, 137, no tenien més de 15 anys. Segons l’Àrea de Reparació i Atenció a la Víctima, en els últims anys s’han incrementat les víctimes menors de delictes sexuals. Principalment perquè ha augmentat la conscienciació ciutadana i la gent coneix més les Oficines d’Atenció a la Víctima.

A més, expliquen que campanyes com el #MeToo o els escàndols en col·legis religiosos provoquen que la gent entengui que aquests fets s’han de denunciar. Les víctimes les deriven des de la Fiscalia de Menors, la DGAIA, els serveis socials especialitzats, els Mossos d’Esquadra o entitats que ajuden aquestes víctimes.