(Redacció/Agències) Molta tensió en les hores prèvies al partit de quarts de finals de la Champions entre el Barça i el PSG, sobretot a l’entorn de la plaça d’Espanya, on han coincidit les aficions de tots dos clubs. Els Mossos han posat, això no obstant, en marxa un dispositiu per evitar enfrontaments, el qual no ha evitat que cap a les 17 h s’hagi produït una batussa que ha acabat amb la detenció d’un radical del PSG acusat de lesions a un seguidor culer.

Dues aficions radicals molt a prop

La policia catalana ha situat els aficionats francesos al costat dret mirant a Montjuïc, mentre que als del Barça se’ls ha emplaçat al costat esquerre. Al llarg de la tarda s’han sentit càntics i insults per part dels dos bàndols.

Els radicals francesos han començat a dirigir-se cap a Montjuïc des de la plaça d’Espanya escortats per la policia catalana a les 19 h. Aquesta mesura, dissenyada per Interior, ja s’ha aplicat altres vegades quan han vingut milers d’aficionats d’equips rivals de l’Europa League —la temporada passada— i de la Champions, més recentment, com el Nàpols i el Porto.

Bengales contra seguidors i pedres contra el bus del Barça

Durant el trajecte, alguns radicals han encès bengales i petards, i alguns dels artefactes els han dirigit contra seguidors blaugrana i periodistes situats en un dels accessos de l’estadi, per bé que no hi ha hagut incidents de consideració.

Els aficionats culers també han protagonitzat un dels incidents més comentats a les xarxes socials. Diversos vídeos mostren com han llançat pedres contra l’autocar del seu propi equip quan el Barça arribava al Lluís Companys. Segons han explicat diversos periodistes, la confusió general ha fet que els vàndals es pensessin que a dins hi viatjava el PSG.

El govern envia un missatge de tranquil·litat

Conscients del context en què s’emmarca aquest partit, en un nivell 4 reforçat sobre 5 de risc per amenaça terrorista, el govern català ja havia llançat hores abans de l’enfrontament un missatge de “tranquil·litat absoluta” dirigit als espectadors. La portaveu, Patrícia Plaja, ha explicat que s’han activat totes les accions que pertoquen per a les necessitats del moment i ha recordat que “estem en les millors de les mans”.