Per seguir la Ruta del bacallà, es pot triar entre 33 restaurants de la ciutat i més d’una desena de comerços. El restaurant Bravo 24 de l’Hotel W, el Suquet de l’Almirall de la Barceloneta o el Celler de Tapes, per exemple, han incorporat a la carta menús de degustació en què el bacallà és l’ingredient estrella. El preu d’aquests tastos oscil·la entre els 25 euros el més econòmic i els 50 euros el més car.

Els qui prefereixin cuinar el bacallà a casa, en podran trobar en parades de 10 de mercats de la ciutat, com el del Ninot, la Llibertat, Santa Caterina o Sants.

La Ruta del bacallà va néixer l’any passat amb l’objectiu de valorar el bacallà com a producte del patrimoni culinari català. L’ofici de bacallaner, exclusiu de Catalunya, va sorgir durant la revolució industrial. Per estalviar feina a les dones que començaven a incorporar-se a les fàbriques, els bacallaners servien aquest peix ja remullat.