El conjunt de les torres dels evangelistes de la Sagrada Família ja està finalitzat. Aquest dijous, els responsables de l’obra del temple han col·locat la figura de l’àguila a la torre de Joan, la darrera que encara estava pendent de coronar. Ho han fet l’endemà de col·locar la figura de l’àngel a la torre de Mateu. D’aquesta manera, les quatre torres ja estan coronades. El 2022 es van culminar, de la mateixa manera, les torres de Marc i Lluc, que es representen amb un lleó, en el cas de Marc, i un bou, en el de Lluc. Les figures són obra de l’escultor Xavier Medina-Campeny.

Ales de 9 metres d’alçària

Les ales són comunes a les quatre torres dels evangelistes. Tenen la forma d’hiperboloides el·líptics i mesuren 9 metres d’alçària. Estan fetes de formigó d’alta qualitat i d’una resistència especial i, a més, estan reforçades amb un armat d’acer de gran complexitat geomètrica. Aquesta fabricació permet que les ales siguin resistents a la força del vent i els sismes.

Retirada de les bastides

Ara, segons els responsables del temple, es retiraran progressivament les bastides. El 12 de novembre està previst celebrar una missa de benedicció que marcarà l’inici de la il·luminació de les quatre torres, que perdurarà fins Nadal. A més, durant tot el mes de novembre, es preveu una programació d’actes culturals per celebrar la finalització d’aquesta part de l’obra.