El conjunt de les torres dels evangelistes de la Sagrada Família està a punt de culminar. Aquest dimecres, els responsables de l’obra del temple han col·locat la figura de l’àngel a la torre de Mateu i, per tant, ara només queda pendent la coronació de la torre de Joan, on està previst que aquest dijous s’hi col·loqui la de l’àguila. Un cop s’acabi, les quatre torres dels evangelistes ja estaran acabades.

Una grua de grans dimensions

A les imatges que ha difós la Sagrada Família s’hi pot veure com ha anat tot el procés. Una grua de grans dimensions ha aixecat l’escultura —una figura humana— i diferents operaris l’han acabat de col·locar al punt exacte. Les ales ja estaven instal·lades des del mes de setembre.

El 2022 es van culminar, de la mateixa manera, les torres de Marc i Lluc, que tradicionalment es representen amb un lleó, en el cas de Marc, i un bou, en el de Lluc. Les escultures són obra de l’escultor Xavier Medina-Campeny.

Quan el conjunt estigui finalitzat, es retiraran progressivament les bastides. El 12 de novembre, els responsables de la Sagrada Família, celebraran una missa de benedicció que marcarà l’inici de la il·luminació de les quatre torres, que perdurarà fins Nadal. A més, durant tot el mes de novembre, es preveu una programació d’actes culturals per celebrar la finalització d’aquesta part de l’obra.